Blog

Magické dátumy

9.3.2020

Tak ako každý rok aj tento rok budeme mať pár MAGICKÝCH dátumov. Z pohľadu Feng Shui a časových vplyvov budeme mať opäť tento rok 2020 päť magických a silných dní. Prvý bude už dnes 9.3.o 14.h, nasledovať budú v apríli dva dni 12.4.o 8.h a 27.4.o 16.h, potom 4.7.o 8.h a posledný bude 9.8.o 6.h. Tieto špeciálne dni s veľkou podporou je vhodné využiť na aktiváciu a spustenie dôležitých projektov, vecí na ktorých nám v živote záleží a prajeme si nech sa nám splnia. Opäť ako vždy je dôležitý zámer a následne si spravte menší rituál presne v danej minúte. Rituál spočíva v aktivácii zámeru, buď zapálením sviečky, zapnutím fontánky s vodou, napísané želanie pribiť menším klinčekom na stenu, zapálením vonnej tyčinky ... Prajem Vám krásny a úspešný rok 2020 a podporu vo všetkom čo robíte.

Čínsky rok v znamení kovového potkana.

23.1.2020

Tento rok sa nám žltá hviezda 5 usídlila na východe, kde bude dôležité hlavne pokiaľ tam máte vstup, spálňu alebo často používanú miestnosť umiestniť kov na ochranu. Lietajúca hviezda 5 je obávanou hviezdou, ktorá zo sebou prináša problémy pokiaľ sa vybudí. Preto odporúčam so zámerom dať na východ kovový predmet a tak eliminovať možné účinky. Takisto na východe neodporúčam robiť žiadny hluk, takže žiadne rekonštrukcie v tejto časti. Pri aktivácii majte v mysli len pozitívny zámer ako je napríklad, že žiadate o ochranu a podobne.

Viac podpory v živote

29.08.2017 

Chcete cítiť a mať viac podpory v živote, aby sa Vám viac darilo v práci, vo vzťahoch a mali viac financií ? Každý človek má svoj osobný energetický vzorec gua číslo (Ming Gua), ktoré je dané pohlavím a dátumom narodenia podľa čínskeho solárneho kalendára. Je to vzájomné pôsobenie týchto činiteľov s magnetickým poľom zeme. Každý človek má 4 priaznivé a 4 nepriaznivé smery. Jednotlivé sektory majú určitú kvalitu, ktorá nás dlhodobejším pobytom v priestore ovplyvňuje. Priaznivé smery nás podporujú v práci, vo vzťahoch, prajú nám vo financiách a v zdraví. Je dobré pokiaľ poznáme svoje podporujúce svetové smery, aby sme mali väčšiu podporu v živote. Veľmi rada Vám na základe Vášho dátumu narodenia poskytnem Vaše priaznivé a nepriaznivé smery.

Hlavný cieľ Feng-shui

29.08.2017 

Hlavným cieľom vo Feng Shui je docieliť v priestore vyrovnanie energií yin a yang. Yin sú všetko predmety, ktoré sú vysoké, tmavé, nehybné, sú to aj steny a vonku zase vysoké kríky a stromy. Yang je všetko čo je svetlé, pohyblivé, sú to aj okná, dvere a otvorené priestranstvo. V dome, v byte a aj vonku na pozemku je dôležité vyrovnanie týchto energií. Nikde by nemal prevládať ani jeden aspekt. Pokiaľ bude prevládať yinová energia, budete cítiť stagnáciu a energia nebude dostatočne prúdiť a keď bude zase prevládať yangová energia, tak zase budete pociťovať nepokoj a nekľud. Preto je dôležité hľadať vo všetkom a všade rovnováhu.

Juhovýchod - bohatstvo a múdrosť

29.08.2017 

Juhovýchod - ovplyvňuje bohatstvo a múdrosť. Zároveň vplýva na ženy od 18r. do 35r. Hlavným prvkom je drevo, zelená farba a jadeitovo zelená, vhodnými doplnkami sú drevené predmety a živé rastliny. Podporným prvkom je voda, oslabujúcim prvkom je oheň a deštrukčným kov. Takže do tohoto sektoru nie sú vhodné kovové predmety. V zdraví ovplyvňuje stehná, zadok a spôsobuje choroby vetra. Pri sha qi - črevné choroby a poruchy qi. Podpornými doplnkami tu sú kamene :-)

Farby podľa živlov-východ

28.08.2017 

Farby podľa živlov. Zelená farba je element dreva a patrí východnému a juhovýchodnému svetovému smeru. Preto ju volíme ako dominantnú farbu práve v týchto častiach nášho domu. Vo Feng shui je podstatné práve sledovanie svetových smerov a podľa toho zariaďujeme interiér. Dôležité je nevytvárať napätie medzi jednotlivými elementami. Východ ovplyvňuje zdravie a rodinu, vplýva na mužov od 18 - 35 rokov, jeho hlavným prvkom je drevo, podporným prvkom tu je voda, oslabujúcim prvok je oheň a deštrukciu vytvára kov. V zdraví ovplyvňuje žlčník, pečeň a nohy. Vhodnými doplnkami sú tu zelená, hnedá farba a živé rastliny. Ostatné svetové smery budem uverejňovať postupne. Prajem Vám krásny a pohodový víkend :-)

Obrazy a symboly

27.08.2017

 

Obrazy a symboly vo feng shui. V tradičnom feng shui, ktoré som vyštudovala, sa nepoužívajú žiadne symboly a obrazy sú výrazom toho čo sa Vám páči. Jediné, čo sa v tomto prípade berie do úvahy sú dominantné farby obrazu a poprípade materiál rámu. Obrazy vplývajú len na našu psychiku a podvedomie. Takže pri výbere obrazov a doplnkov sa doporučujem riadiť Vaším pocitom a Vaším vkusom :-)

Andrea Kitková, 1.mája 11, 911 01 Trenčín
Vytvorené službou Webnode
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky